13-08-2018

De geul een jaar later


De Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld geeft de IJssel inmiddels de ruimte.
De geul is een jaar geleden opgeleverd. Nu zit ook het jaar onderhoudstermijn er op en is het werk aan het hoofdcontract echt klaar. Maar rond zo’n ingrijpend project is vaak nog wat veegwerk te doen. Zo ook hier. Zaken die aan het begin niet waren voorzien, of die het waterschap in eigen beheer nog uitvoert. Op deze pagina zie je wat er nu nog gedaan moet worden.

Lees meer ›
19-07-2018

2ndSense on Tour

Ga je met ons mee? 

Meld je hier aan! 

Lees meer ›
03-07-2018

HDSR gunt combinatie STUW raamovereenkomst


Donderdag 14 juni 2018 maakte Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) de definitieve gunning van de raamovereenkomst Detacheringsdiensten bekend!

Het consortium STUW (Specialistisch Team Utrechtse Waterpartners) bestaande uit WB de Ruimte, DIJK53, HAEVER!, Pro6 Managers, Nelen&Schuurmans en 2ndSense is verheugd dat zij perceel omgevingsmanagement en technisch management gegund hebben gekregen en door HDSR is beoordeeld met de hoogste kwaliteitswaarde.

De samenwerking met HDSR wordt aangegaan voor de minimale periode van twee jaar.

Lees meer ›
05-06-2018

De jeugd heeft de toekomst!

Veilig en snel naar de overkant!

Driehoeken, bogen en tuien… dat zijn de dingen die een brug stevig kunnen maken. Leerlingen van OBS De Wissel in Haren kregen afgelopen maandag les in bruggenbouw van Jeroen Reessink.

De les startte met een boeiende introductie over het ontstaan van bruggen, het waarom van bruggen en wat een brug moet kunnen. “We moeten veilig en snel naar de overkant kunnen!” was de algemene strekking. Maar ook oog voor architectuur, want een brug is vaak een icoon in het landschap. Na de theorie was het tijd om zelf de handen uit de mouwen te steken! Leerlingen zijn uitgedaagd om een plattegrond van een stad te tekenen. Parken, huizen, een heuse skyline van flatgebouwen en heel wat sportvelden zijn ontworpen. De stad wordt doorsneden door een brede rivier… hoe komen we aan de overkant, hoe gaan we deze barrière overbruggen? Een enkele plank is niet stevig genoeg en buigt te veel door. Gelukkig hebben we geleerd hoe we deze plank kunnen omvormen tot een echte brug! Na wat gepuzzel en gesleutel werd de rivier overbrugd door maar liefst 5 bruggen: plaatbrug met ondersteuning, vakwerkbrug, boogbrug, trogbrug en een heuse tuibrug à la de Erasmusbrug!

Toen was de stad klaar… klaar voor gebruik! Met miniatuur afstand bestuurbare autootjes mochten de kinderen hun stuurmanskunsten tonen. Als een echte Max Verstappen scheurden we door onze stad!

We weten nu ook waarom een brug een geleiderail en leuning heeft!

Lees meer ›
05-12-2017

Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld wint Betonprijs 2017


De hoogwatergeul Veessen-Wapenveld van Waterschap Vallei en Veluwe heeft in de categorie Natte Waterbouw de Betonprijs 2017 gewonnen. Juryvoorzitter Han Westelaken, sprak vol lof over de hoogwatergeul:

‘Dit soort ingenieuze constructies leidt tot prachtige landschappelijke ingrepen. Hierdoor krijgt het civieltechnische begrip kunstwerk ineens zijn poëtische betekenis.’ 

2ndSense is trots dat zij een bedrage levert aan dit betekenisvolle project!

Lees meer ›
04-12-2017

2ndSense Noord is gelanceerd!


2ndSense Noord is gelanceerd!
Met veel enthousiasme heeft Hans Nijland 2ndSense Noord officieel geopend! In de inspirerende Mediacentrale van Groningen is nu de 2e vestiging (na Veenendaal) van 2ndSense een feit.

Lees meer ›